Området Diskobugten

Den største bugt i Grønland med sine imponerende gletsjere og glitrende isbjerge

Diskobugten

På Grønlands vestkyst ligger den spektakulære Diskobugt. Det er den største bugt i Grønland og den er berømt for sine imponerende gletsjere og glitrende isbjerge. Langs kysten ligger de farvestrålende huse i små bygder på kanten af klippefyldte bjergsider. Centralt i bugten finder du Diskoøen, der er Grønlands største ø.

Diskobugten er meget eftertragtet og ikke uden grund den mest populære destination for turister i Grønland. Området er et fænomenalt udgangspunkt for Grønlands største arktiske oplevelser. Her kan du opleve de kæmpe isbjerge i fantastiske formationer og farvespil, hvaler i stor stil, hundeslæde, nordlys, kulturhistorie og eventyrlige sejlture.

Den arktiske natur her nord for Polarcirklen efterlader dig med uforglemmelige minder og du bør især kigge nærmere på disse fem fantastiske steder i Diskobugten.

5 fantastiske steder i Diskobugten

Ilulissat

Et verdensarvsområde

Ilulissat ligger ved fjordmundingen til Kangia Isfjord og har en fantastisk beliggenhed tæt på havets enorme isfjelde, der kælver ud i isfjorden fra den mest aktive gletsjer i Grønland. Ilulissat Isfjord kom i 2004 på UNESCO’s Verdensarvsliste, og er blot en af mange spændende seværdigheder, der venter dig i det populære område.

Glæd dig bl.a. til hvalsafari, museumsbesøg, vandreture i området og en kulinarisk oplevelse med lokale råvarer og udsøgte specialiteter på et af byens gode spisesteder, f.eks. restauranten på Hotel Icefiord.

Ilimanaq

Bygdebesøg

Ilimanaq har en unik beliggenhed syd for Ilulissat Isfjord med udsigt til Diskobugten, hvorfra der er en helt fantastisk udsigt og ofte er mulighed for at se hvaler boltre sig ude i bugten.

Bygden er en af Grønlands ældste og er grundlagt i 1741, som missionsstation og siden hvalfangerstation. I dag er Ilimanaq også blevet centrum for en særlig turisme med fokus på natur, kulturarv og bæredygtighed. I bygden finder du nemlig også Ilimanaq Lodge, der ligger på klipperne lige ud til vandet.

Eqip Sermia

Eqi gletsjeren

Vi befinder os ca. 80 kilometer nord for Ilulissat i den nordøstlige del af Diskobugten. Stedet er en ægte perle. Som ét af de få steder i Grønland er det ved den aktive gletsjer Eqip Sermia muligt med båd at komme helt tæt på den brede gletsjerfront, der typisk kælver mange gange dagligt.

Du kan enten tage på en dagstur til Eqip Sermia eller overnatte på vildmarkshotellet Glacier Lodge Eqi så isen og området kan opleves endnu tættere på.

Qeqertarsuaq

Diskoøen

Diskoøen er blandt de 100 største øer i verden og er interessant af mange årsager, ikke mindst på grund af øens vulkanske oprindelse og den store artsdiversitet inden for flora. Du kan faktisk næsten ikke komme tættere på den grønlandske natur end her.

Havet er også meget rigt omkring Diskoøen og det betyder normalt store forekomster af hvaler. Terrænet omkring byen Qeqertarsuaq er ideelt til vandring og du kan se frem til enestående naturoplevelser på Diskoøen med Hotel Disko Island som dit udgangspunkt.

Qasigiannguit

Ved den sydøstlige del af Diskobugten

Qasigiannguit ligger smukt placeret i den sydøstlige del af Diskobugten. Qasigiannguit er en by, hvor det grønlandske liv leves traditionelt, som giver dig et unikt indblik i nutidens Grønland, med autentiske oplevelser indenfor såvel kultur som natur.

Ved ankomst til Qasigiannguit ser man Hotel Diskobay ligge flot oppe på pynten med udsigt over havnen og Diskobugten. Det omkringliggende område er yderst velegnet til lettere vandreture, hvor man kan være heldig at se nogle af områdets moskusokser.

Skræddersyede rundrejser i Grønland

Vores søsterselskab Greenland by Topas arrangerer skræddersyede rundrejser i Grønland, hvilket er en god måde at opleve Diskobugten på. Hvis du selv ønsker at arrangere din rejse rundt i Diskobugten, kan skibsbilletter købes hos Disko Line.

Isfjordssejlads

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
POPULÆR

Hvalsafari

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Dagstur Equi

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor