Sermermiut vandring

Kulturhistorisk vandretur med isbjergsudsigt

Kom med på en tur til en kulturhistorisk og naturskøn perle, der kan tage luften fra de fleste. Sermermiut er resterne af en gammel inuit boplads, der strækker sig 4400 år tilbage i tiden og ligger i det fredede UNESCO-område. Den spændene kulturhistorie og smukke udsigt over Ilulissat isfjord gør denne tur til noget helt unik, du ikke må gå glip af!

Pris per person
DKK 295
Voksen (+ 12 years)

Børn (2-11 år) DKK 147,5
Spædbørn (0-1 år) er gratis

Turen inkluderer

Foto: Stian Klo – Visit Greenland

Foto: Mads Pihl – Visit Greenland

Program

Vi starter turen fra Disko Line Explorers kontor og kører til Isfjordscenteret ved den gamle heliport. Herfra følger vi den anlagte gangbro, der snor sig hele vejen ned igennem Sermermiutdalen. Undervejs fortæller vores guide både om den gamle inuitboplads, kulturhistorien og den smukke natur. For enden af gangbroen vil vi blive mødt at et fantastisk syn, den enorme Ilulissat Isfjord, der strækker sig 70 km ind i landet.

Her vil vi holde en pause og nyde det spektakulære syn, samt høre den barske historie, der knytter sig til ’Kællingekløften’, som kun ligger få meter fra os. Vi serverer samtidig kaffe, te og en lækker snack, som vores dygtige kokke har lavet til lejligheden. Efter pausen går vi retur til Isfjordscenteret, hvor vi bliver hentet og kørt retur til Disko Line Explorers kontor.

Der har boet mennesker ved Sermermiut siden de første mennesker indvandrede til Grønland for 4400 år siden. Udsigten over Isfjorden og dens isbjerge er uden tvivl i en verdensklasse for sig. Det er dog ikke kun isbjergenes udseende, der i sin tid fik mennesker til at slå sig ned netop her. Isens store aktivitet er nemlig med til at gøre Isfjorden og havet omkring Sermermiut og Ilulissat utroligt næringsrigt. Det rige dyreliv i havet gav inuitkulturerne nogle af de bedste levebetingelser i Grønland og er i dag grunden til Ilulissats store fiskeriindustri.

Praktisk Information

Pris per person
DKK 295
Voksen (+ 12 years)

Børn (2-11 år) DKK 147,5
Spædbørn (0-1 år) er gratis

Kom tæt på de lokale
Fantastisk natur
For hele familien
FLERE MULIGHEDER

Andre spændende ture

Byvandring i Ilulissat

Tag med vores guide på en 2 timers kulturhistorisk rundvisning i Ilulissats gamle bydel og bliv klogere på 300 års fascinerende kulturhistorie nord for polarcirklen.

Pris
DKK 250
Pr. voksen (+12 år)

Børn (2-11 år) DKK 125
Spædbørn (0-1 år) er gratis

Isfjordssejlads

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
POPULÆR

Hvalsafari

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Dagstur Equi

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor